"Alles voor op de boerderij, goedkoop en snel geleverd!"

0 producten
Winkelwagen
VOOR 15:00 BESTELD
VOLGENDE WERKDAG GELEVERD
GRATIS BEZORGD
VANAF € 150,-

Tuinieren voor beginners

Nieuwsbericht geplaatst op 22 maart 2018.

Tuinieren voor beginners

Bent u van plan te beginnen met tuinieren? En weet u nog niet zo goed waar u moet beginnen? Lees dan onze tips over het belangrijkste tuingereedschap. 

Bij het onderhouden van een tuin moet u denken aan planten water geven, bomen en struiken regelmatig snoeien, onkruid regelmatig weghalen en gras dat gemaaid moet worden. 

Een spade of schop heeft u zeker weten nodig. U kunt kiezen voor een spade met een recht blad of een rond blad. Een recht blad is ideaal om sleuven mee uit te graven. Een schop met een rond blad is geschikter als u grond weg wilt voeren. Heeft u een kleigrond, dan raden we een kleine schep aan, omdat u dan minder zwaar hoeft te tillen. 

Een snoeischaar heeft u nodig om uw tuin te onderhouden. Kies voor een snoeischaar die gemakkelijk in de hand ligt en bovendien krachtig genoeg is om takken tot 1 cm door te kunnen knippen. Let er op dat een botte snoeischaar een plant of boom kan beschadigen. 

Daarnaast is een hark een nodig. Met een tuinhark kunt u grond egaliseren. U kunt kluiten aarde losmaken en organische materialen samenharken. Draai de hark om om de grond te egaliseren.

Een bladhark wordt gebruikt om afgevallen bladeren van het gazon af te harken. Deze heeft u zeker nodig in de herfst en de winter. Dit doet u om verstikking van gras tegen te gaan. 

Een tuinslang is natuurlijk ook erg belangrijk. Bewatering is een element die zorgt voor het slagen en de goede groei van een plant. Wanneer er een langere droge periode aanbreek, moet de tuin regelmatig extra bewaterd worden om uitdroging te voorkomen. Zeker met een nieuw gazon, net geplante planten of bloempotten.

Om te zaaien en te planten is een handschopje een must. Met een handschopje kunt u gaten maken om kleinere planten of bloembollen in de border of bloembakken te kunnen plaatsen.  Kies een model die gemakkelijk in de hand ligt. 

Om onkruid te verwijderen is een schoffel onmisbaar. Met een schoffel kunt u ook gemakkelijk de bovenste grond van een border loshalen, waardoor water makkelijker kan wegzakken.  

Wat u niet moet onderschatten is het feit dat u blauwe plekken en andere irritaties kunt krijgen wanneer u uw knieën langere tijd op een harde ondergrond moet rusten. Een knielmatje of kniebeschermers is dus geen overbodige luxe. 

 

Hopelijk heeft u veel aan deze tips. Toch nog vragen? Bel ons gerust! Veel plezier met tuinieren!

Klantenservice

(+31) 0512 30 14 31

Bereikbaar tot 18:00 uur

Maandag - Vrijdag
8:00 - 18:00 uur

Retourinformatie

Betalingen

Multisafepay

Over ons

Boerderijgereedschap.nl is specialist in alles voor de boerderij, zoals alles voor de tuin, ongedeierte bestrijding,...

>> Lees meer

Over BoerderijGereedschap.nl

Boerderijgereedschap.nl is specialist in alles voor de boerderij, zoals alles voor de tuin, ongedeierte bestrijding, erfgereedschap en stalgereedschap, benodigheden voor alle diersoorten, bestrijdingsmiddelen voor onkruid, alles voor afrastering, werkkleding en PBM. Ook vindt u hier speelgoed voor de kinderen met boerderij thema's.  Waar komt onze expertise vandaan? Dijk is een...

Meer over boerderijgereedschap.nl